Siirry pääsisältöön

Ihmisen melu tappaa ihmisiä ! Ja vielä enemmän luontokappaleita ! / The noise of human beings kills human beings ! And still more creatures in the nature !

Tämän päivän teknisen asumisympäristön suuri ongelma on asuinympäristöjen melu. Sen aiheuttavat erilaiset koneet. Varsinkin erilaiset moottorilaitteet.  Häiritsevä melu on siis lähes kokonaan ihmisen aiheuttamaa. On kohtuutonta, että joidenkin moottorilaitteiden käyttäjät voivat aiheuttaa sietämätöntä melua ympäristöön. Se aiheuttaa paljon kanssaihmisten kärsimystä, sairastamista ja kuolemantapauksia. 

The noise from various motors causes a lot of suffering to many people in the world of today. It causes diseases and it causes even deaths.

Ne henkilöt, jotka voisivat nopeasti vaikuttaa suoraan omassa työssään melun määrään, saattavat suhtautua siihen välinpitämättömästi. Minulla on kokemusta mm. kuntien teknisistä osastoista. Samoin yliopistoista. Jos olisi kyse kunnan tai valtion työntekijöiden palkoista, he olisivat suurin joukoin liikkeellä.  Miten tämä on mahdollista ? Virkamiesten osalta kyse on passiivisuudesta ja välinpitämättömyydestä. Vai mistä ? Rohkeuden puutteesta ?  

Why are we passive although we don't like noisy surroundings ?

Oma lukunsa on joidenkin musiikin alalla toimivien nurinkurinen suhde meluun. Jotkut jopa pitävät sitä välttämättömyytenä. Hyvä musiikki ei ole kiinni volyymistä. Hyvä musiikki on kiinni taidosta ja asenteesta.  

Many people in music business don't care about peoples' ears and health.

Melusta kärsivien osalta syy on ehkä se, että he eivät usein jäsennä oman kokemuksensa tilaa toimintaan johtavasti : he eivät kerro siitä. He pakenevat ehkä vaistomaisesti erilaisen viihteen "rauhaan". Useat, joille melu on todella ongelma, eivät ole tottuneet yrittämään vaikuttaa yhteiskunnassamme.   Lääkärit, jotka näkevät sairaita ja kärsiviä ihmisiä, eivät usein koe, että myös heidän pitäisi vaikuttaa ympärillä olevaan yhteiskuntaan. Sen hyvinvointi ja terveys on asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Jotkut  pitävät ihmisten sairausoireita usein pelkästään fyysisinä ja/tai biologisina ilmiöinä. Maailman terveysjärjestö on kyllä kertonut pitkään melun vakavuudesta terveyshaittana.   

Medical doctors could be more active in making a more silent world.

Ihmisten yhteiskunta on ihmisten tekoa. Siihen voidaan vaikuttaa. Melusta kärsivien tulisi jäsentää  omaa kokonaiskokemustaan ja miettiä, mitä voi tehdä.  Voi vaikuttaa kertomalla vastuussa oleville omasta näkemyksestään ympäristön melusta. Voi vaikuttaa erilaisten ryhmien ja yhdistysten kautta, joille hiljaisuus ja rauha on tärkeää. Se on tärkeää koko maailmalle. Kaikille luontokappaleille, alusta loppuun. Varsinkin ja eritoten ihmiskunnalle, jonka muutenkin pitäisi ymmärtää paikkansa ja muihin luontokappaleisiin sidottu roolinsa luonnossa. 

Our living surroundings are made by us. We should take care of the nature's all kind of beings.   

Olemme pieni osa maailmankaikkeutta. Pieni joukko tällä arvokkaalla saarella. Meidän pitäisi kunnioittaa kaikkia tämän saaren asukkaita. Meidän tulevaisuutemme on kiinni meidän arvoistamme.  Se on kiinni meidän kyvystämme ymmärtää omaamme ja toisten kokemusta. Ihmisten ja muiden luontokappaleiden. 

We are a little group on this little island. We should respect all the living creatures and other kind of existences on and in this island.  We have the possibilities. We should wake up.   

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Medial prehension", a new pen method - Mediaali-ote, uusi kynämetodi

Look at this video too :  http://ethnosciences.blogspot.fi/2016/01/medial-prehension-to-hold-pen-or-pencil.html * * * Antti Hernesniemi, Dr Med Sci   "Medial prehension",   a new method   of holding a pen during writing and drawing (*) Young pupils have, for innumerable generations, learned the conventional prehension of   holding a pen in writing and drawing. This grasp is referred to here as "radial prehension"   (R-prehension; presented as seen radially in a drawing, Fig. 1-1). In R-prehension, the writer/drawer holds the shaft of   the pen, supporting it on the area between the first and   second fingers   -   the first interosseus muscle area - and the head of the pen between the   palmar surfaces of the first finger (thumb), the second (index) finger and the radial side of   the third finger. In this article, a new method known as "medial prehension" (M-prehension)   is presented (seen radially in a drawing, Fig. 1-2, and seen anteri

Rehtori FK Oiva Hernesniemen (1922-2014) kaksi uusinta kirjaa : "Oivallisia" ja "Elämäni varrelta"

Rehtori Oiva Hernesniemen (1922-2014)   eloisia kolumneja ja pakinoita - Ruovesi-lehdessä ilmestyneitä - ja puheita; kaikki usean vuosikymmenen ajalta, on ilmestynyt kirjana  (k ovakantinen,  354 s; 30 e + postimaksu)   Oivallisia  Kirjoituksia, jotka lähentävät lukijaa suomalaiseen elämään. Lukeva tottuu kirjan kertojan - keski-pohjalainen mies josta on tullut myös hämäläinen -  ääneen kuin radioajan tuttuun selostajaan.  Isä-Oivan merkittävä muistelmakirja, "Elämäni varrelta" (2013), on myytävänä mm. blogin kirjoittajalta. Oiva Matias Hernesniemi syntyi  Kannuksessa   vuonna1922. Hän opiskeli  Helsingin yliopistossa valmistuen fil.kandidaatiksi pääaineinaan suomenkieli ja kirjallisuus sekä toisena pääaineena historia.  Hän asui vaimonsa Senjan (os. Saarikoski) kanssa rakentamassaan talossa Ruovedellä vuodesta 1956 ja  toimi eläkkeelle menoon asti vuosikymmeniä opettajana ja rehtorina Ruoveden yhteiskoulussa.  Hänen näytelmänsä 1860-luvun nälkävuos

Jäsenkorjaaja Oskari Polvikoski, Kannus, Polvikosken kylä - Bonesetter Mr. Oskari Polvikoski, Kannus, Polvikoski Village

Drawing and Copyright AH Oskari Polvikoski Kannuksen Polvikosken kylästä oli taitava ja tunnettu itseoppinut jäsenkorjaaja viime vuosisadalla. Hänen poikansa Elo Polvikoski jatkoi hänen työtään samassa kylässä aina 1990-luvulle.  Mr. Oskari Polvikoski who lived in Kannus, Polvikoski Village, was a skilled and famous indigenous 20 th century bonesetter. His son Elo Polvikoski continued his working in the same place until the 1990's.