Siirry pääsisältöön

Lauri Honko : Kansanlääkintä perinteentutkijan näkökulmasta. Pohakka 2, 1988. Hänestä myös AH:n YouTube ja podcast (kts. alla).

 

Oheisen Pohakka-lehden artikkelin on prof. FT Lauri Honko kirjoittanut. Julkaisimme sen päätoimittamassani Pohakka-lehdessä, numerossa 2, v. 1988. Hän tuli ja piti esitelmän luomassamme Pohakka-päivän tapahtumassa, syyskuussa tuona vuonna Kansanlääkintäkeskuksessa Keski-Pohjanmaalla Kaustisella. 


8 3 2023 : Kuuntele YouTube tai podcastini : Lauri Honkoa muistellen. 1 ja 2. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkuperäinen posterini "Mediaali-ote" - The Original Poster "Medial Prehension" by A S Hernesniemi

Jäsenkorjaaja Elo Polvikoski, Kannus, Polvikosken kylä - Bonesetter Mr. Elo Polvikoski, Kannus, Polvikoski Village

Jäsenkorjaaja Elo Polvikoski tutkii ja hoitaa vatsallaan makaavaa potilasta tämän selästä. - Bonesetter Mr. Elo Polvikoski examines and gives treatment to a patient's lower back. The man is lying prone on a treatment bed. Drawing and Copyright A. Hernesniemi (1995).

Rehtori FK Oiva Hernesniemen (1922-2014) kaksi uusinta kirjaa : "Oivallisia" ja "Elämäni varrelta"

Rehtori Oiva Hernesniemen (1922-2014)   eloisia kolumneja ja pakinoita - Ruovesi-lehdessä ilmestyneitä - ja puheita; kaikki usean vuosikymmenen ajalta, on ilmestynyt kirjana  (k ovakantinen,  354 s; 30 e + postimaksu)   Oivallisia  Kirjoituksia, jotka lähentävät lukijaa suomalaiseen elämään. Lukeva tottuu kirjan kertojan - keski-pohjalainen mies josta on tullut myös hämäläinen -  ääneen kuin radioajan tuttuun selostajaan.  Isä-Oivan merkittävä muistelmakirja, "Elämäni varrelta" (2013), on myytävänä mm. blogin kirjoittajalta. Oiva Matias Hernesniemi syntyi  Kannuksessa   vuonna1922. Hän opiskeli  Helsingin yliopistossa valmistuen fil.kandidaatiksi pääaineinaan suomenkieli ja kirjallisuus sekä toisena pääaineena historia.  Hän asui vaimonsa Senjan (os. Saarikoski) kanssa rakentamassaan talossa Ruovedellä vuodesta 1956 ja  toimi eläkkeelle menoon asti vuosikymmeniä opettajana ja rehtorina Ruoveden yhteiskoulussa.  Hänen näytelmänsä 1860-luvun nälkävuos